Lanzarote

Počitnice

Lanzarote z glavnim mestom Arrecife je tretji največji Kanarski otok in leži najbližje Afriški obali v Atlantskem oceanu. Je eden najbolj priljubljenih Kanarskih otokov, ki celoletno ponuja sonce, morje in čudovite belo-zlate peščene plaže ter plaže s črnim vulkanskim peskom. Med najbolj znanimi in najlepšimi sodi polotok Papagayo, ki leži vzhodno od Playa Blanca, katera vas bo s svojo lepoto, skritimi samotnimi zalivčki in kristalnim čistim morjem nadvse očaral. Costa Teguise je zelo prijetno letovišče, ki ponuja ugodne apartmaje in ima štiri čudovite glavne plaže in razburljivo nočno življene v različnih angleško ali irskih pubih in diskotekah.

Vreme

Na otoku bote vedno deležni toplejših temparatur, zelo malo padavin in ogromno sončnih dni skozi vse leto, ki je kot nalašč skozi celotno leto namenjeno počitnicam ali romantičnim oddihom. V poletnem času vas bo sonce ogrelo celo nad 30 stopinj Celzija, medtem ko v zimskem času je temparatura okoli 23 stopinj Celzija, kar je idealno za tiste, ki želijo zimski premor izkoristiti v toplejših krajih. Ampak ne pozabite na kakšno vetrovko ki vam bo v vetrovnih razmerah še kako prav prišla.

lan

Stvari za početi

Poleg lenarjenja na plažah si lahko privoščite tudi kakšen izlet okoli otoka, na katerem boste videli ogromne soline, nacionalni park Timananfaya, kjer vas bodo z avtobusom odpelajli ogrog vulkanskih grl. Ljubitelji surfanja lahko svoje znanje preizkusite na eni največjih kanarskih plaž Playa de Famara in plažo Las Cucharas v letovišču Costa Teguise. Na skrajnem severu otoka je razgledna točka Mirador del Rio, ki ponuja prečudovit panoramski pogled na sosednje otočke. Lahko se pa s katamaranom odpravite na otok Graciosa, kjer si rentate kolo in se po puščavskem otoku odpravite na nepozabno avanturo odkrivanja zlato rumenih plaž in velikih valov.

Nočno življenje

Eno najbolj živahnih letoviš je vsekakor Puerto del Carmen z veliko diskotek in barov v Centro Atlantico in okoli starega mestnega jedra, središče zabave pa je v Playa Blanca. Costa Teguise vam ponuja velik izbor irskih in angleških pubov z živo musko in veliko izbiro restavracij.

Pokrajina           

Lanzarote je kot ostali otoki vulkanskega nastanka, katerega zadnji izbruh je bil leta 1730. Timananfaya National Park pokriva približno četrtino otoka in zajema dih te vulkanske pokrajine, vključno z Montanas del Fuego, gore ognja. Na jugu vam ponuja celo vrsto fantastičnih plaž od glavnega mesta Arrecife do letovišča Puerto del Carmen vključno s Playa Grande in Playa Chica kjer lahko uživate v vodnih športih. V bližini letovišča Playa Blanca leži polotok Papagayo, s skritimi zalivčki belih plaž in globoke modrine po mnenju eden najlepših destinacij Kanarskih otokov.

Video:

 

Comments are closed.