Ayia Napa

Počitnice

Ayia Napa se nahaja na jugovzhodu Cipra in je znana po svojih glamuroznih plažah ter pisanem nočnem življenju. Čeprav so počitnice v Ayii Napi primerne za družine, se morate zavedati, da je to prestolnica zabave na Cipru in je predvsem v poletnih mesecih zelo burno in glasno.
Obstaja veliko zanimivosti, da bi se vsi zabavali na počitnicah v Ayia Napi, če pa to ni dovolj ali pa si zaželite več miru se odpravite v bližnje kraje ter plaže, ki ponujajo marsikaj zanimivega.

Vreme

Od Cipra lahko pričakujete sončno vreme vse leto. V poletnih mesecih so temperature nad 30 stopinj Celzija stalnica, kar je eden od razlogov zakaj je Ayia Napa tako priljubljena. Zimski meseci imajo običajno temperaturo med 10 in 20 stopinj Celzija. Predvsem pa bo ta destinacija všeč ljubiteljem zimskega sonca, ki ga tu ne manjka.

Stvari za početi,  prazniki

Počitnice v Ayia Napi vsebujejo številne atrakcije, predvsem tiste, ki so osredotočene na peščene plaže. Plaža Nissi je prekrasna plaža s kristalno čistim morjem, kjer se ponujajo številni vodni športi. Tisti, ki želijo raziskovati zgodovino otoka, imajo polno znamenitosti z najbolj znanim samostanom v Ayia Napi, ki vam daje vpogled v to, kakšno malo zaspano mestece je včasih bila Ayia Napa. Mesto vsebuje tudi številne muzeje, ki jih je vredno obiskati, kot na primer Makronissos grobnice, ki je staro grobišče. Če si zaželite kaj domačih predmetov za spomin pa je najboljša izbira trg v središču mesta.

Nočno življenje

Trg v središču mesta  je definitivno kraj za žurerje na počitnicah v Ayia Napa. Napolnjen je z restavracijami, bari in nočnimi klubi,  kjer se nahaja vso nočno življenje. Če imate radi diskoteke, ki skozi poletje gostijo svetovno znane dj-je, ki vrtijo glasbo vse do jutra, potem je to destinacija za vas.
Kljub vsemu nočnemu življenju pa tudi družine na počitnicah ne bodo prikrajšane za številne mirnejše restavracije in bare. Samo 5 km oddaljeno mesto Protaras je zelo pribljubljeno pri družinah, saj je veliko mirnejše od Ayia Nape.

Pokrajina

Plaže so ena od osrednjih točk v tem mestu, saj jih lahko opišemo le kot dih jemajoče. Razgibana obala ima veliko zalivov, ki jih je vredno raziskati. Prav tako pa na ogled vabi pristanišče, ki se nahaja pri plaži Nissi.

Video

Comments are closed.