Hurgada

Počitnice

Počitnice v Egiptu so rezervirane za vse leto. Navsezadnje, kje še lahko najdete tisočletja zgodovine pomešane z modernostjo, čudovitimi plažami in mestimi oazami sredi zlatega peska, da ne omenjamo podnebja, ki preprosto ne pozna zime? Zato ni čudno, da ljudje z vsega sveta prihajajo v deželo faraonov.
Do vsega tega pa vas loči le par ur preživetih na letalu in že ste na počitnicah v Hurgadi, v čistih vodah rdečega morja, ki kar kipi od morskega življenja in predstavlja raj za potapljače z vsega sveta.

 

Prikaz temperature

Prikaz gibanja temperature, vlažnosti in število sončnih ur skozi leto. (vir: weatheronline.co.uk)

Vreme

V Hurgadi boste kmalu odkrili, da se je v 5000 letni zgodovini marsikaj spremenilo, ampak vreme ni med njimi! Od poletja, ko se temperature približajo 40 stopinjam Celzija, do zdravilne zime ko temperatura le redko pade pod 20 stopinj Celzija, vam je zagotovljeno sončno vreme.

Kultura

Kot ves Egipt, je tudi Hurgada videla veliko civilizacij. Tako je bilo do leta 1980 Hurgada zaspano ribiško mestece, dom za mornarje in lokalne ter prehodne beduinske nomade.

To vse se je spremenilo s prihodom turizma, kjer so brezkonkurenčne plaže Hurgade in vodni športi ter potapljaške počitnice privabile ljudi z vsega sveta. Danes je to mesto dom kuhinje, zabave in užitkov primernih za vse vrste zahtevnih in zabave željnih turistov ter eno vodilnih letovišč Rdečega morja

Poleg možne safarske poti v beduinske vasi na tem področju, kjer vidite puščavska plemena mesiti kruh, ter jahanje kamel ter konjev, lahko obiščete tudi mesto El Dahar, kjer se doživite mestno življenje polno bazarjev in uličnih trgovinic ter stojnic, kje lahko poizkusite nekatere lokalne kulinarične dobrote.

Avanture

Na letovanje v Hurghadi vas vabi pomorski muzej v svoj lastni akvarij s koralnim grebenom, želvami ter bogatim morskim življenjem. Lahko pa se seveda udeležite različnih izletov na morje z ogledi morskih grebenov ter možnostjo potapljanja med večbarvnimi jatami rib, kjer lahko raziskujete razbitine ladij in podzemne jame. Na kopnem pa si lahko tudi ogledate stari samostan Sv. Antona in Sv. Pavla, ter ruševine starih civilizacij dvigajočih se iz puščavskega peska.

Nočno življenje

V samo nekaj kratkih letih se je Hurgada razvila iz izključno potapljaške destinacije v središče nočnega življenja na Rdečem morju, kjer mrgoli od nočnih klubov in diskotek do različnih barov ob bazenih, kjer se lahko hladite v poletni vročini z mrzlimi koktaili. Predvsem so popularni trendovski bari na čudovitih plažah, kjer se prepuščate popularni glasbi s pogledom na turkizno morje.

Pokrajina

Obmorska pokrajina Hurgade predstavlja 30 km raja ob turkiznem Rdečem morju, od koder  lahko križarite na otoke in potapljanje ali pa na celino, kjer se lahko udeležite safarija okoli prekrasne puščavske gore in obiščete kanjone na kameljih hrbtih. Za ljubitelje panoramskih izletov pa se vam ponuja sprehod do planine Anfish, kjer se vam ponuja pogled na mesto z okolico ob čudovitem sončnem zahodu.

Comments are closed.