Larnaca

Počitnice

Larnaka je najstarejše mesto na Cipru in je eden od glavnih obmorskih krajev na otoku. Počitnice v tem mestu so zelo priljubljene pri družinah, saj obstaja veliko zanimivosti in je manj obremenjeno, kot kraji kot so Ayia Napa. Larnaka se nahaja na vzhodni obali otoka in je blizu bolj živahnih krajev kot so Ayia Napa ter Nissi. Zaliv pa ima tudi tišje sosede kot je Protaras v bližini.

Z lepimi plažami in številnimi znamenitosti ki so na voljo, je to mesto kot nalašč za vse, ki želijo raziskati mesto in njegovo zgodovinsko vsebino ter uživajo lokalno nočno življenje.

Prikaz gibanja temperature, vlažnosti in število sončnih ur  skozi leto.

Prikaz gibanja temperature, vlažnosti in število sončnih ur skozi leto. (vir: weatheronline.co.uk)

Vreme

Poletni meseci so kot nalašč za ljubitelje sonca, saj temperature presegajo 30 °C, tako da morajo tisti, ki želijo nižje temperature svoje počitnice prestaviti na začetek ali konec leta. Ciper je znan po svojih čudovitih temperaturah skozi vse leto, tako da bo za tiste, ki želijo nekaj zimskega sonca ta otok popoln.

Stvari za početi, prazniki

Obstaja veliko zgodovinskih krajev za obisk v Larnaki, tu predvsem mislimo na čudovit grad. Larnaka privablja tudi s svojimi glamuroznimi plažami. Glavni plaži sta Phinikoudes in McKenzie.

Veliko večjih festivalov poteka okoli mesta Promenade. Eden najpomembnejših v tem mestu je Kataklysmos, ki je poznan tudi kot Festival poplav. Odvija se v začetku poletja, spremlja pa ga vrsta kulturnih dogodkov. Ljubitelji glasbe pa se bodo z veseljem udeležili festivalov, ki potekajo skozi poletje v glavnem mestu, saj vsebujejo veliko glasbe ter uprizoritvenih umetnosti.

Nočno življenje

Počitnice v Larnaki poskrbijo za vse okuse. Ali želite plesati celo noč v lokalni nočnem klubu ali pa  si privoščiti koktail v restavraciji med ogledom sončnega zahoda. Obstajajo številne restavracije, konobe in bari, ki še tako zahtevnim strankam in okusom izpolnijo vse želje. Če ste željni žurerske noči, se odpravite v bližnje mesto Ayia Napa, ki je prestolnica zabava na Cipru.

Pokrajina

Ciper je znan po kristalnem morju ter čudovitih plažah, ki bo navdušile prav vsakogar. Obstaja veliko poletnih športov in morskih dejavnosti, ki vam ponujajo od potapljanja v čudovitem morskem življenju do brezskrbnega ležanja na plaži s hladno pijačo v roki ob spremljavi glasbe. Kjerkoli na otoku se nahajate vas obdaja čudovita pokrajina, ki vabi k odkrivanju vseh znamenitosti in skritih plaž in zalivov, ki jih na Cipru ne manjka.

Video:

Comments are closed.