Gran Canaria

POČITNICE

Gran Canaria je tretji največji otok Kanarskih otokov in je priljubljena počitniška destinacija z razvitimi počitniškimi naselji na jugu ter živahnim in modernim Las Palmasom na severu. Počitnice na tem otoku obljubljajo celoletno toplo in suho vreme, veliko osupljivih plaž vse okoli otoka,veliko ravzpitega nočnega življenja in veliko ljudi. Otok ponuja čudovite plaže vključno z Playa de las Canteras v bližini Las Palmasa, ampak najboljše se nahajajo na južnem delu otoka, zato je otok kot nalašč namenjen raziskovanju in vam omogoča, da si privoščite popoln oddih na plaži.

VREME

Na otoku lahko pričakujete podobne temparature skozi celotno leto. V poletnem času vas sonce ogreje med 26 in 30 stopinj Celzija, medtem ko v zimskih mesecih okoli 22 stopinj Celzija. Otok bo odlična destinacija za tiste kateri želijo, da se tudi v zimskem času odpravijo na dopust v toplejše in sončne kraje. Pozimi vam priporočamo, da se odpravite v notranjost otoka, ki je obdan z čudovitimi gorami.

STVARI ZA POČETI

Gran Canaria je priljubljena zaradi različnih razlogov, ker poleg uživanja na plaži, kopanja, surfanja in ostalih vodnih športov ponuja tudi kulturne izkušnje, obisk muzejev, zgodovinskih znamenitosti, kulturnih dogodkov, kot tudi več pomembnih mednarodnih festivalov, ki potekajo v Las Palmasu skozi celo leto. Tako se na otoku najde za vsakega nekaj.

NOČNO ŽIVLJENJE

Počitnice na tem otoku so znane po živahnem, glasnem in zelo zabavnem nočnem življenju. Večina barov in klubov v mestih je odprta do poznih jutranjih ur. Las Palmas je eno najboljših mest da izkusite nočno življenje predvsem v lokalu Plaza de Espana. Mesta in kraji na južni obali z ogromno bari in diskotekami znajo biti še živahnejši od Las Palmasa. Za bolj sproščujoč večer in romantične duše se ponuja dvorana  Auditorio Alfredo Kraus v Las Palmas s prekrasnim razgledom na ocean, ki gosti tudi koncerte in predstave.

POKRAJINA

Gran Canaria je čudovit otok vulkanskega nastanka z robustno notranjostjo in osupljivimi plažami ter je kot nalašč za raziskovanje. Obstaja veliko plaž okoli otoka ampak najlepše je moč najti na južnem delu otoka. Notranjost otoka je izsušena, vendar je tudi vredno raziskati gore in očarljive zaselke, če želite odmor od mesta in naselja.

Video: 

Comments are closed.