Gran Canaria

DOPUST Z DRUŽINO

Vsi dopusti so nekaj posebnega vsak zase. A dopust z družino, z vsemi najbližnjimi je zares čast in nekaj izjemnega. Tudi mama je presekala obljubo, da nikoli ne bo šla na letalo. Pa je šla! In še bi šla. V letu 2018 se je odprla nova povezava letalskega prevoznika Ryanair iz Trevisa na ta čudovit kanarski otok. Zgrabil sem priložnost in kar na lastno pest rezerviral osem letalskih kart, dva rent a carja in apartma s 3 spalnicami za osem oseb. Čas potovanja je bil mesec maj. Niso imeli izbire, “morali so na dopust”. Ja, luštno smo se imeli. Otok je raj za družinske dopuste. Otroci imajo kaj početi. Punčki od sestre sta uživali sto na uro. Ceste so odlične in enostavno prevozne. Rent a car je obvezen in najboljša oblika transporta. Na otoku je veliko trgvskih verig, kjer lahko za približno enako ceno kot pri nas kupite hrano in pijačo. Morda je morska voda malo mrzla (za nekatere), ampak tudi to je sprejemljivo. Zapeljali in sprehodili smo se do Roque Nublo, se razavajali na belih in črnih peščenih plažah, spili kavo v Las Palmasu in si z očetom ogledala tekmo španske Primere Division med Las Palmasom in Girono.

POČITNICE

Gran Canaria je tretji največji otok Kanarskih otokov in drugi najbolj poseljen. Je priljubljena počitniška destinacija z razvitimi in živahnimi počitniškimi naselji na jugu ter modernim Las Palmasom na severu. Otok ima okoli 850 tisoč prebivalcev od katerega v glavnem mestu živi cca 380 tisoč. Počitnice na tem otoku obljubljajo celoletno toplo in suho vreme, veliko osupljivih umetnih plaž vse okoli otoka in veliko ravzpitega nočnega življenja. Otok ponuja čudovite plaže vključno z Playa de las Canteras v bližini Las Palmasa, ampak najboljše se nahajajo na južnem delu otoka. Od luštnih plaž velja omeniti Playa Amadores, Playa Mogan, Playa de Tauro, Playa Puerto Rico, Anfi beach, Playa del Ingles in Playa de Maspalomas.

VREME

Na otoku lahko pričakujete podobne temparature skozi vso leto. V poletnem času vas sonce ogreje med 26 in 30 stopinj Celzija, medtem ko v zimskih mesecih okoli 22 stopinj Celzija. Otok bo odlična destinacija za tiste kateri želijo, da se tudi v zimskem času odpravijo na dopust v toplejše in sončne kraje. Pozimi vam priporočamo, da se odpravite v notranjost otoka, ki je obdan z čudovitimi gorami.

STVARI ZA POČETI

Gran Canaria je priljubljena zaradi različnih razlogov, ker poleg uživanja na plaži, kopanja, trekinga v gore, surfanja in ostalih vodnih športov ponuja tudi kulturne izkušnje, obisk muzejev, zgodovinskih znamenitosti, kulturnih dogodkov, kot tudi več pomembnih mednarodnih festivalov, ki potekajo v Las Palmasu skozi celo leto. Tako se na otoku najde za vsakega nekaj. Za vse ljubitelje romantike in fotografije priporočam obisk po domače ogromnega peskovnika (Dunas de Maspalomas). Sipine vas bodo navdušile in prebudile v vas potrebo za kakšno dobro fotko. Zanimiv je lahko tudi karting.

NOČNO ŽIVLJENJE

Počitnice na tem otoku so znane po živahnem, glasnem in zelo zabavnem nočnem življenju. Mesta in kraji na južni obali z ogromno bari in diskotekami znajo biti živahnejši od Las Palmasa. Za mlade je popularen Maspalomas. Za bolj sproščujoč večer in romantične duše se ponuja dvorana Auditorio Alfredo Kraus v Las Palmasu s prekrasnim razgledom na ocean, ki gosti tudi koncerte in predstave.

POKRAJINA

Gran Canaria je čudovit otok vulkanskega nastanka z robustno in gorato notranjostjo in je kot nalašč za raziskovanje. Najvišji vrh sega do 1,956 m (Morro de la Agujereada). Zaradi hribovitega reliefa je na otoku ogromno tunelov. Notranjost otoka je izsušena, vendar je tudi vredno raziskati gore in očarljive zaselke, če želite odmor od turističnih naselij.

Comments are closed.