Vpliv potovanja

Že sam občutek, da se ne morete zadrževati na enem mestu, potreba po nenehnem gibanju in potovanju vas naredi bolj zapeljive, mlajše in lepše. Vaše življenje bo bolj kvalitetno in bogato z novimi spoznanji.

Potovanje v toplejše kraje, kopanje in sončenje na plažah vam dvigne samozavest in vzbudi v vam zaspani ego. Daje vam možnost, da spoznate nove ljudi, religije, sorodne duše, naravne lepote, drugačno arhitekturo, umetnost, itd… Le nekaj dni na novi destinaciji pripomore k psihološki distanci od vsakodnevnih skrbi, vzpodbudi ustvarjalnost in domišljijo ter s tem lažje pride na misel ideja o tem kako rešiti težave.

Na univerzi v Indiani so odkrili zanimiv podatek. Ko se študentje vrnejo iz potovanj so bolj kreativni in kot razlog navajajo, da so bili segmenti prevzeti iz drugih držav. Psihologi pravijo temu psihološka distanca. Potovanja bistrijo um in že samo planiranje in zamišljanje sebe na sanjskih destinacijah poveča kreativnost, zavedanje in informiranost.

V zahodnih državah je znano, da si ljudje velikokrat vzamejo čas za potovanje oz dopust, kajti tempo življenja je hiter in naporen. Na delo se vračajo z novimi idejami in bolj produktivni.

Comments are closed.