Sharm-el-Sheikh

Počitnice

Sharm el Sheikh ponuja živahno počitniško vzdušje, razkošne hotele, restavracije in veliko izbiro izletov tako na morje kot v puščavo. Kot ena najbolj priljubljenih destinacij v Rdečem morju se lahko Sharm el Sheikh pohvali s prelepimi belimi plažami, kristalno čistim morjem ter čudovitim koralnim grebenom v nacionalnem parku, ki privablja potapljače in avanturiste z vsega sveta skozi celo leto. Sharm el Skeikh je idealna počitniška destinacija za družine, saj se tematski parki, teniška igrišča, odbojka na mivki ter potapljaški centri ponujajo na vsakem koraku.

Sharm 1

Vir www.telegraph.co.uk

Vreme

Podnebje v Sharm el Sheikhu je vroče in suho, kjer poleti temperature dosegajo tudi do 40 stopinj Celzija, pozimi pa se v povprečju gibljejo okoli prijetnih 20 stopinj Celzija. Padavin tu skorajda ni, le pozimi v povprečju 1 dan na mesec pade kakšnja kaplja dežja. Vendar pa so na začetku in na koncu sezone povečane možnosti peščenih viharjev.

Stvari za početi

Sharm El Sheikh privablja na počitnice številne turiste, ki iščejo sprostitev na peščenih plažah ob turkiznem morju ter predvsem potapljačem in ljubiteljem bogatega morskega življenja. Za vse tiste, ki želijo raziskovati zgodovino in kulturo Egipta je nujen obisk gore Sinai, kjer se nahaja samostanska knjižnjica, ki hrani drugo največjo zbirko zgodnjih kodeksov in rokopisov.

Avanture

Predvsem potapljači bodo prišli na svoj račun v kristalno čistem morju med množico rib in želv ter bujnim morskim življenjem, ki jih ponuja koralni greben. Veliko dogodivščin pa se ponuja tudi izven morja. Tu predvsem mislimo na jahanje kamel skozi puščavo ter safari, ki bodo vaš spomin za vse življenje.
Sharm el Sheikh pa tudi dom številnih trgovin, bazarjev in nakupovalnih središč, kjer se boste lahko sprostili po aktivnem dnevu polnem pustolovščin, ki so vam ponujene.

Sharm 2

Vir www.holiday-weather.com

Nočno življenje

Če iščete dobro nočno življenje, potem je Sharm el Sheikh destinacija za vas. Tako obiskanega, ga delajo predvsem priljubljeni bari, klubi, igralnice ter restavracije, ki se proti večeru spremenijo v nočni klub, kjer se zabava odvija do jutranjih ur.

Video

Comments are closed.