Načrt potovanja

Denar je pomemben dejavnik vsakega segmenta v življenju, tako je tudi pri potovanjih. Vsak začetek je težak še posebaj, ker imate nešteto želja in ne veste kje bi začeli. Zaradi velikega števila informacij vam svetujemo, da si naredite načrt vašega potovanja.

Zastavite si okvirno število dni in mesta, ki jih želite obiskati. S pomočjo www.maps.google.com, www.viamichelin.com ali kakšnega drugega zemljevida preverite razdaljo med kraji. Od vas je odvisno s katerim prevozom se boste prevažali.

S pomočjo informacij, ki vam jih ponujamo na našem portalu lahko pridete do ugodnih idej in cen. Enako velja tudi za prenočišča. Od vaših želja in potreb je odvisno koliko denarja boste potrošili.

Zastavite si okvirni načrt stroškov prevoza (mestnega in medkrajevnega, od/do letališč), hrane, prenočišč, vstopnic raznih atrakcij, suvenirjev… Na www.wikitravel.org lahko najdete vse informacije o določenem mestu, zanimivosti v njem, cene vstopnin, delavnik in ostalo.

Priporočamo vam, če imate namen potovati v večja mesta, da se dobro pripravite. Četudi ste dobro informirani vas velika mesta izčrpajo z energijo in je včasih zelo težko najti željeni cilj. Dogajalo se vam bo, da boste morali najti železniško ali avtobusno postajo, željeno ulico, željeno atrakcijo, itd…, ki bo včasih problem tudi s pomočjo karte mesta.

Comments are closed.