Mallorca

Počitnice

Mallorca, največji izmed Balearskih otokov, ponuja obilico peščenih plaž, čudovito sonce in živahno nočno življenje. Iščete poceni družinske počitnice? Ali ste za romantični odmor v dvoje? Zahvaljujoči celoletnemu lepemu vremenu ter možnosti zadovoljiti vse okuse, je Mallorca postala ena najbolj iskanih destinacij v Sredozemlju.

Vreme

Otok se ponaša s tipično mediterantsko klimo, kjer  boste doživeli v povprečju 300 sončnih dni na leto. Najvišje temperature bodo seveda v poletnih mesecih in bodo narasle do 35° C, pozimi pa se bodo temperature spustile do 12° C. Poleti se vam dežja ni treba bati, vas pa zato lahko pozimi ujame kakšna kaplja dežja, vendar je kljub temu Mallorca zaradi svoje klime vabljiva skozi vse leto.

Stvari za početi

Mallorca vam ponuja veliko več kot si morda predstavljate. Poleg čudovitih plaž okoli celega otoka, ki kar čakajo, da jih odkrijete, do razburljivega nočnega življenja in raznolike ponudbe športnih aktivnosti. Je tudi idealna destinacija, da jo preživite z družino. Na otoku je kar nekaj vodnih parkov, kjer se lahko napolnite z adrenalinom in ponujajo zabavo za vse starosti. Ljubitelji živali pa bodo navdušeni nad Auto Safari parkom, kjer si lahko ogledate živali z vsega sveta.

Kultura

Predvsem poleti se na Mallorci zvrsti veliko festivalov, ki naredijo pravo ulično zabavo na kateri ne manjka tradicionalne hrane in seveda alkohola. Če pa ste avanturističen tip, vas vabijo mesteca v notranjosti, kjer se tudi lahko izognete gneči in divjemu življenju ob plaži.

Nočno življenje

Že po nekaj urah na Mallorci boste opazili, koliko različnih vrst zabave se vam ponuja. Veliko hotelov in barov vam ponuja tradicionalne španske večere s sangrijo in tapasi, spet drugi ponujajo zelo popularne predstave tradicionalnega španskega plesa flamenco. Če pa seveda iščete burno nočno življenje, vam priporočamo letovišče Magalluf, kjer je ogromna izbira od diskotek, kjer vrtijo glasbo svetovno znani DJ-ji, do pubov in barov, kjer se odvijajo nore zabave do jutranjih ur.

Pokrajina

Mallorca je sestavljena iz pečin in peščenih plaž in je zelo zanimiva za raziskovanje. Predvsem zaradi zelo popularnega in zelo dostopnega rent-a-car-ja se vam ponujajo ob kančku domišljije in raziskovalne žilice odlične pustolovščine, ki jih lahko popestrite z raziskovanjem notranjosti otoka, ki je kljub razgibanosti zelo dobro povezan.

 Video

Comments are closed.