Dalaman

Počitnice

Dalaman se nahaja v jugozahodni Turčiji. To zelo lepo in priljubljeno letovišče ponuja nekaj za vsakogar. Z osupljivim delom neokrnjene narave in dolgih peščenih plažah je Dalaman hitro postal ena najbolj priljubljenih destinacij Turčije. To malo sredozemsko mesto je znano predvsem po svojih naravnih lepotah. Če pa to združite s pestro ponudbo aktivnega preživljanja prostega časa v naravi ter sprostitve ob čudovitem morju dobite idealno turistično destinacijo za vse starosti.

Vreme

Dalaman krasi sredozemsko podnebje s toplimi poletji in blagimi zimami. Tu se boste naužili sonca, saj je v povprečju 320 sončnih dni na leto. Poletne temperature dosežejo do 37 ° C, pozimi pa temperatura ne pade pod 17 ° C, vendar pa vas zna pozimi presenetiti kakšen deževen dan.

Stvari za početi

Počitnice v Dalamanu ponujajo široko paleto dejavnosti in stvari za videti, ki jih boste težko vse doživeli na enem potovanju. Ugotovili boste, da zadovolji vse okuse, od mirnega preživljanja prostega časa do zelo aktivnih počitnic. Ponuja se vse od raftinga, izletov z ladnjico do enodnevnih vodenih izletov v okoliške hribe. Po vsem tem pa se prileže mirno sprehajanje med butiki in suvenirji, ki jih ponujajo lokalni prodajalci. Predvsem zelo popularni pa so obiski tradicionalnega turškega večera, kjer ne manjka hrane, trebušnega plesa in predvsem zabave do jutranjih ur.

Kultura

Največji in najbolj razburljiv festival poteka konec junija, kjer potekajo nastopi domačih in tujih folklornih skupin kar naredi fantastično predstavo. Traja 3 dni in njegov obisk je nujen, če ste takrat na počitnicah.

Nočno življenje

Nočno življenje je tu dokaj mirno, vendar je mesto živahno kjer se odvijajo večeri z živo glasbo, ki jo popestrijo razni ulični nastopi in trebušne plesalke. Za bolj žurersko zabavo pa vam bo predvsem všeč sosednje letovišče Marmaris, ki vas s preko 100 bari in nočnimi klubi ne bo pustil razočarane. Za bolj tradicionalne turške večere pa je zanimivo predvsem pristaniško mesto Kalkan, ki ponuja zabavo ob turški glasbi in trebušnih plesalkah.

Video:

 

Comments are closed.