Malta

O Malti

Z več kot 6000 let civilizacije ima Malta bogato zgodovino in če imate radi malo kulture in kulturne dediščine, je to otok s čudovitimi arheološkimi najdbami in znamenitostmi. Ima svojo očarljivo preteklost, zato je zanimiv za snemanje hollywoodskih uspešnic (tu so bili posneti filmi Gladiator, Troja in Kralj Alexander). Je idealen za potapljanje, ima bogato nočno življenje in je dom nekaterih najboljših plaž Sredozemskega morja.

Počitnice

Malta je pogosto imenovan kot otok sonca, zahvaljujoč imenitnemu vremenu in podnebju, ki je tipično mediteransko. Počitnice na Malti so za vsakogar, ne glede na starost in kaj vas zanima. To je odlična destinacija za družinske počitnice in romantičen oddih. Počitnice tukaj so kot nalašč, če si želite pobegniti proč od vsega in se izležavati na pesku nekaj dni. In kaj je boljši način, da se sprostite po napornem dnevu na plaži kot zvečer v eni od številnih elegantnih restavracij.

mal 1

Stvari za početi

Če se odpravite na počitnice na Malto naj se vam nikakor ne zgodi, da ne obiščete glavnega mesta Valletta. Tukaj boste našli čudovite katedrale, srednjeveške utrdbe, trgovine, muzeje, zgodovinske cerkve in nekatere izmed najboljših restavracij na otoku. Prav tako je vredno iti z ladjo ali katamaranom na enodnevni izlet do bližnjih otokov Gozo in Comino ali pa celo obisk otoka Sicilije. Za mlajše člane družine bo sigurno zanimiv vodni zabaviščni park “Splush and Fun”, ki ima veliko toboganov in park dinozavrov. Če bi radi plavali z delfini obiščite “Mediterraneo Marine Park”.

Malta ena

Prazniki

Katoliški prazniki so najbolj pomembni datumi na koledarju, kjer so praznovanja Maltežanov velika in boste priča zabavi in ognjemetu. Ne smete se vrniti iz Malte predno ne okusite “fenkate”, ki je glavna jed sestavljena iz zajca, ki je čez noč mariniran v vinu. Poskusiti morate lampuki v paradižniku, malteške klobase in slavni kozji sir Gozo.

Nočno življenje

Ko sonce zaide in nastane noč Malta ponudi veliko različnih vrst nočnega življenja. Obstajajo lepe restavracije, kjer lahko poskusite številne sicilijanske jedi. Mlajše množice imajo na voljo veliko nočnih klubov, vključno z Footloose, Havana in Axis Club. Ti klubi imajo redno nekaj najboljših DJ-jev v Evropi. Nočno življenje na Malti se začenja veliko prej kot številni drugi kraji v Sredozemlju. Če vse to govorjenje o klubih zveni malo preveč živahno, slikovit St. Julians, ki je dom mnogim malteškim ribičem ima veliko restavracij in kavaren, kjer boste lahko uživali na prijetni večerji ob poslušanju sproščujoče žive glasbe.

Plaže

Plaže Golden Bay, Paradise Bay in St Pauls, so le tri od mnogih lepih plaž na Malti. Torej, če se želite sprostiti jih boste imeli na voljo veliko število med katerimi lahko izbirate med rdečimi peščenimi in zlato peščenimi pa vse do skalnatih zalivov in modrih lagun.

Vreme

Vreme na Malti je zelo stabilno z vročimi in suhimi poletji, jesen je topla in vlažna, zime so mile. Njegova povprečna letna temperatura skozi vse leto je 18° Celzija in celo pozimi redko pade pod 10° Celzija. Na vrhuncu poletja lahko pričakujete, da dosežejo temperaturo 30° Celzija ali več in je kot nalašč za pridobivanje veliko rjave barve.

Na tej povezavi najdete vse informacije o trajektu do otoka Gozo.

Video:

Comments are closed.