Algarve

Počitnice

Predstavljajte si krasne plaže, peščene zalive, svetlo modro morje, mirne, tlakovane vasi in slavno gostoljubnost in povzeli ste glavno počitniško destinacijo Portugalske – pokrajino Algarve. Poceni počitnice v tej pokrajini so kot nalašč za družine, pare in prijatelje. Obala se ponaša s številnimi peščenimi plažami, veliko od njih je obdanih z veliki strmimi klifi, skritimi zalivi dostopnimi samo z barčico in čudovitim nebom brez oblačka. Za razliko od mnogih drugih turističnih destinacij je pokrajini uspelo ohraniti svojo pristnost. Tako se tu niso razvili megalomanski turistični hotelski kompleksi, ampak so se ohranile tradicionalne podobe zgradb in vil. Od Tavire preko Fara in Lagosa do Sagresa se vam ponuja neskončno možnosti za preživljanje počitnic. Algarve resnično ponuja nekaj za vsakor ne glede na starost, saj se predvsem zvečer ulice spremenijo v idealen kraj, da zaključite dan s smehom, dobro hrano in zabavo.

Vreme

Če ste ljubitelj tropskih temperatur in sonca od zore do mraka vas Algarve ne bo razočaral. Temperature tu poleti dosežejo preko 30° C in se ne spustijo tudi do začetka oktobra, ko je še vedno čudovit čas za obisk te pokrajine, saj je gneča precej manjša kot v top sezoni. Pozimi se tu temperature redko spustijo pod 12° C, tako da je tu možnost počitnikovanja skozi celo leto.

Vir: (www.premiervillas.net)

Stvari za početi

Plaže in aktivnosti na in ob njej so seveda prva atraktivnost te pokrajine. Seveda pa ne smemo pozabiti na eno najbolj pomembnih turističnih panog v tej regiji. To je seveda golf in več kot 30 golf igrišč, ki jih Algarve ponuja in so uvrščena med najboljše na svetu. Prednost je seveda ta, da se zaradi klime tu lahko igra skozi celo leto. Zvečer po dnevu preživetem na igrišču pa se vam bo prilegel kozarček lokalnega vina, ki so tu zelo cenjena, ali pa sprehod po zaspanih obmorskih mestecih, kjer je življenje še vedno podrejeno morju. Če je v vas malo avanturističnega duha, pa se morate udeležite off-road avanture ali pa skočite na vodni skuter, ulovite val na deski, skočite s padalom ali le zajemite veter v jadra na jadrnici in odkrijte skrite zalive in jame skrite pod veličastnimi obalnimi klifi.

Kultura

Zlasti ko gre za arhitekturo je še vedno po vsej pokrajini prisoten mavrski vpliv, kjer so ozke ulice, čipke in vzorčasti dimniki nuja. Vpliv pa ne pokaže samo preko arhitekture, ampak tudi preko hrane in ples, ki ima v portugalski kulturi veliko vlogo. Tradicionalno sproščeni in strpni imajo Portugalci popolnomo drugačen način življenja, kot ga poznami mi. Jezikovna ovira pa tu tudi ne bo problem, saj je predvsem zaradi britanskih turistov vse v angleščini.

Nočno življenje

Večerne zabave tu prihajajo v vseh oblikah in velikostih. Tu lahko noč preživite ob ribjih specialitetah z žara in okušanju domačega vina do obiska kazinoja ali pa odplešete dolgo v noč v enem izmed številnih barov in klubov, ki se gnetejo na ozkih ulicah starih mest.

Pokrajina

Algarve pokriva 6% celotne Portugalske in ima neverjetno raznoliko pokrajino, ki z obale meji na visoke pečine. V notranjosti se razprostira bogata vegetacija, kjer prevladujejo fige in pomaranče, na severu pa zopet mejo postavi gorska veriga. Predvsem zaradi števila plaž in raznolikosti ter velikost ponudbe, vam priporočamo najem avtomobila za odkrivanje vseh čarov, ki vam jih ponuja Algarve.

 Algarve-plaza

Video:

Comments are closed.