Fuerteventura

Počitnice

Ne daleč zahodno od Afriške obale v objemu Atlantskega oceana leži otok Fuerteventura, ki je znan kot otok sonca, vetra, neskončnih plaž, peščenih sipin in vulkanov. Severni del otoka je sestavljen iz drobnih peščenih sipin, medtem ko jug prekrivajo čudovite plaže. Pravo  bogastvo tega otoka so bele in zlato peščene plaže, ki obljubljajo nepozabne idilične počitnice v tem peščenem raju. Tu se najdejo ljudje, ki jih privlačijo vodni športi, predvsem surfanje, jadranje, kajtanje in potapljanje.

Vreme

Podnebje je prijetno skozi vse leto. V zimskih mesecih se temparature gibljejo okoli 22 stopinj Celzija, medtem ko se v poletnem času povzpnejo tudi krepko čez 30 stopinj Celzija. Padavin je skozi vso leto zelo malo, največ jih pade v mesecu oktobru.

Stvari za početi

Poleg vročega sonca in lenarjenja na plažah, Fuerteventura ponuja tudi veliko drugih zanimivih ter atraktivnih stvari od surfanja, kajtanja in potapljanja ob katerih boste sprostili svoje telo. Lahko se s kolesom odpravite na raziskovanje otoka po peščenih sipinah in odkrivanju vulkanskega kraterja. V mesecu februarju in marcu se lahko udeležite vsakoletnega karnevala, ki ga pripravljajo v vsakem mestu, na katerem izberejo kraljico festivala.

Nočno življenje

Glavni center nočnega življenja na otoku je Corralejo. Bari in diskoteke v raznih letoviščih so odprte pozno v noč v katerih ne manjka zabave in žive muske v katerih prevladujejo britanski lokali.

Pokrajina

Fuerteventura je kot ostali Kanarski otoki vulkanskega nastanka in je puščava s peščenimi sipinami in kilometri čudovitih rajskih belih in zlatih plaž. Na južni obali med Costa Calmo in Morro Jable so najboljši in najdaljši odseki plaž na otoku. Beli pesek in modro-zeleno oz turkizno plitvo morje je raj za ljubitelje plaže. Nekatera letovišča so obogatena s prekrasnimi parki z zelo eksotičnim rastlinjem.

Video

Comments are closed.