Ibiza

Počitnice

Ibiza se nahaja ob obali Španije in je tretji največji izmed Balearskih otokov. Otok ponuja čudovite plaže in toplo Sredozemsko morje, največja znamenitost otoka pa je seveda nočno življenje, s katerim se lahko kosa le malokatera destinacija. Zato je Ibiza priljubljena predvsem pri tistih, ki iščejo razburljive in živahne počitnice, kjer se zabava nikoli ne ustavi.

Vreme

Na Ibizi boste uživali v sredozemskem podnebju z dolgimi in vročimi poletji in blagimi zimami. Med junijem in septembrom se temperature gibljejo med 27-35 ° C, pozimi pa temperatura redko pade pod 10° C, vendar so v teh mesecih bolj pogosti deževni dnevi.

Stvari za početi

Kljub temu, da je Ibiza žurerska destinacija, ponuja veliko več kot samo to. Cel otok je poln plaž in zalivov, kjer lahko preživite sproščujoč dan po naporni noči, raziskujete kulturne znamenitosti in odkrivate dihjemajoče razglede na otoku. Povsod se ponujajo tudi vse vrste vodnih športov, izletov z barko na manjše otoke ter seveda zabave na plaži.

Kultura

Ibiza ponuja precej več kulturnih znamenitosti kot si morda mislite glede na njen sloves. Če vas zanima antična zgodovina Balearskih otokov vam ponuja arheološki muzej neverjetno zbirko predmetov iz tistega časa. Zelo popularni pa so ogledi starodavnega labirinta čudovitih jam Can Marca, ki so jih uporabljali tudi za tihotapljenje alkohola in tobaka.

Avanture

Ibiza ponuja nekaj za vsakogar. Če ste športni navdušenec boste tu sigurno uživali. Ponuja se vam vse od tenisa, jahanja, igranja golfa ali gorskega kolesarjenja. Ponujajo se vam tud razkošne telovadnice, ter številne šole potapljanja.

Nočno življenje

Ibiza je eno od najbolj priljubljenih letovišč v Evropi za ljudi, ki želijo doživeti neverjetno nočno življenje. Dom nekaterih največjih in najboljših nočnih klubov na svetu, otok privabi ljudi z vsega sveta. Tu glasbo vrtijo vsi svetovno zani DJ-ji, in Ibiza je ponavadi kraj, kjer predstavijo svoje nove pesmi. Zabave se odvijajo po vseh mestih in barih na plažah, tako da se vam za pomanjkanje zabave ni treba bati.

Pokrajina

Otok je obdan z dolgo raztegnjenimi zlatimi plažami in skalnatimi klifi med katerimi se skrivajo mali zalivi, ki samo čakajo da jih odkrijete. Notranjost otoka je razgibana in poraščena z borovim gozdom iz katerega tudi izhaja ime Ibiza in med katerim se skrivajo male vasice, ki vam ponujajo oddih od žurerske obale in so odlične za raziskovanje otoka.

Video:

Comments are closed.